Routebeschrijving

Per fiets:

De Nieuwe Keizersgracht begint aan de Amstel, ligt tussen de Nieuwe Kerkstraat en de Nieuwe Herengracht en - iets breder bekeken - tussen het Stadhuis en Carré. Je vindt nr. 56 in het eerste stuk, tussen de Amstel en de Weesperstraat. Klim de stenen stoep op en trek aan de bel bij de linkerdeur. Welkom!

Let op: het fietspad ter hoogte van het Weesperplantsoentje is voor langere tijd afgesloten in verband met de bouw van het Namenmonument. Omrijden via de overkant van de Weesperstraat of langs de Amstel.

 

Per openbaar vervoer:

Metrolijn 51, 53 en 54 tussen Amsterdam Centraal Station en Amstelveen, Gein en Gaasperplas stoppen op station Waterlooplein. Kies daar uitgang Weespestraat/Nieuwe Herengracht. Vanwege de bouw van het Namenmonument is het lange tijd nodig om in het tunneltje rechtsaf te slaan en bovengronds weer rechtsaf. Loop dan langs de Weesperstraat in zuidelijke richting tot je bij het stoplicht over kunt steken. Dan even links en dan rechts de gracht op. Je vindt nr. 56 aan je linkerhand; het water en de boten aan je rechterhand. Klim de stenen stoep op en trek aan de bel bij de linkerdeur. welkom!

Tramlijn 14 tussen Oost en Nieuw-West stopt op het Waterlooplein, op of bij de rotonde (Mr. Visserplein/Jonas Daniël Meijerplein). Kies vanaf de rotonde de Weesperstraat, loop door of langs het plantsoentje en over de brug rechtsaf de Nieuwe Keizersgracht op.Je vindt nr. 56 aan je linkerhand; het water en de boten aan je rechterhand. Klim de stenen stoep op en trek aan de bel bij de linkerdeur. Welkom!

Let op

Per auto vanuit het Noorden:

Vanuit Amsterdam-Noord rijd je vanaf het Mr.Visserplein/Jonas Daniël Meijerplein de Weesperstraat op richting Amstelstation. Je rijdt de Nieuwe Keizersgracht eerst voorbij (eenrichtingsverkeer). De eerste straat die je rechtsaf in mag rijden neem je: de Nieuwe Prinsengracht. Je komt bij de Amstel en slaat opnieuw rechtsaf. Je passeert aan je linkerhand de Magere Brug. De volgende afslag rechtsaf is de Nieuwe Keizersgracht. Op dat stuk moet je ook zijn, dus parkeer waar je kunt. Vergeet niet te betalen!!!

Per auto vanuit Oost en Zuid:

Komend vanaf het Amstelstation, Amersfoort, Utrecht, etc. rijd je over de Wibautstraat. Die gaat vanaf het Weesperplein Weesperstraat heten. Sla linksaf de Nieuwe Prinsengracht op en rijd tot de Amstel. Rijd rechtsaf de Amstel op. Je passeert aan je linkerhand de Magere Brug. De volgende afslag rechtsaf is de Nieuwe Keizersgracht. Parkeer waar je kunt. Vergeet niet te betalen!!! Als je de afslag linksaf naar de Nieuwe Prinsengracht mist, volg dan de aanwijzingen hierboven. Je komt dan namelijk op de rotonde terecht waar je helemaal rond moet rijden en dan - als het ware - uit Amsterdam-Noord komt.

 

Routekaart

 

 

Heleen L. Gans

Nwe Keizersgracht 56hs

1018 DT Amsterdam

0628776511

heleen@ganscoaching.nl