Wie ik ben

Na mijn studie Nederlands (afgestudeerd in de Taalbeheersing) ben ik aan het werk gegaan in het volwassenenonderwijs.
Ik kwam al snel in een ondersteunende en samenbindende rol terecht: processen begeleiden, samenwerkingsverbanden helpen smeden en functioneren, werkconferenties voorzitten, en dergelijke. Toch had ik 'het' nog niet gevonden en hoewel mijn werk werd gewaardeerd, was ik zelf vaak niet echt geïnspireerd.

Door een wisseling van baan kon ik een opleiding volgen: Sturen van veranderingen in organisaties (bij het SIOO) en zo kreeg mijn werk als ondersteuner voor het eerst ook een theoretische basis. Vervolgens ging ik als procesbegeleider werken in de zorg voor verstandelijk gehandicapten. Na korte tijd gebeurde daar iets bijzonders: mijn hoofd P&O vroeg mij of ik een aantal managers wilde gaan 'coachen', een begrip dat mij tot dan toe nauwelijks bekend was. Dit bleek het begin te zijn van mijn beroepsmatig thuiskomen, en wel op de leeftijd van 45 jaar (dat was in 1999).

Mensen bleken mij nog meer te interesseren dan organisaties en de mens in de organisatie helemaal!
Na een paar jaar in dienstverband te hebben gecoacht ben ik in 2000 voor mezelf begonnen. In het begin deed ik alleen individuele coaching, later kwamen de oude bekenden daar weer bij: proces- en vergaderbegeleiding, teamcoaching, training en projectleiding. Sinds die tijd ben ik zelfstandig ondernemer, een echte eenpitter, maar wel in een netwerk met voldoende mogelijkheden voor intervisie en doorverwijzing.

 

Sectoren

Werkgerelateerde coaching

Ik ben vooral actief in de not-for-profit sector, en wel in onderwijs, gezondheidszorg, welzijn en bij de lokale overheid. Waarom? Enerzijds omdat mijn wortels en dus mijn netwerken in die sectoren liggen; anderzijds omdat ik op mijn best ben als ik door mijn klanten en hun worstelingen geraakt wordt. Als die worstelingen plaatsvinden in een context waarin ernaar gestreefd wordt de wereld wat leefbaarder en eerlijker te maken, dan inspireert mij dat om ook het beste uit mij zelf te halen.

Coaching slachtoffers Narcisme

Kwaliteiten

Ik maak gebruik van een goed ontwikkeld analytisch vermogen en een systematische werkwijze, in combinatie met een grote interesse voor wat mensen beweegt en voor wat zij nodig hebben om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben in staat om mensen met warmte te confronteren met de consequenties van hun eigen gedrag en ze alternatief gedragsrepertoire aan te reiken. In een kort traject (vijf á zes gesprekken) komen zij een flink stuk verder wat betreft inzicht in de achtergronden van hun eigen gedrag - inclusief belemmerende overtuigingen - en toerusting voor nieuw en effectiever gedrag, gebaseerd op eigen kracht en mogelijkheden. In mijn werk als procesbegeleider en projectleider ben ik doelgericht, systematisch en transparant. Ik slaag erin weerstand af te breken en resultaten te behalen met een groot draagvlak.

Heleen L. Gans

Nwe Keizersgracht 56hs

1018 DT Amsterdam

0628776511

heleen@ganscoaching.nl